BAR trekt jonge talenten aan

[photo1]De Britse renstal BAR heeft vandaag bekend gemaakt dat het Adam Carrol en James Rossiter heeft gecontracteerd als testrijders. De twee zijn geen onbekenden van het team. Afgelopen winter hebben de twee al meerdere malen getest voor het team.

Adam Carrol rijdt op dit moment in de GP2 Series, dat in het voorprogramma van de Formule 1 rijden. Hij rijdt daar bij het team van SuperNova en staat op het moment tweede in het klassement. In een reactie laat Adam Carrol weten: ” Dit is fantastisch nieuws voor mij en ik hoop dat mijn race carrière nu echt gaat beginnen. Deelnemen aan het Young Driver Programme was een grote kans om kennis te maken met de Formule 1 en ik weet nu precies wat het is om een F1 coureur te zijn. Ik heb zoveel geleerd over de auto en hoe ik me fit kan houden. Dit is een geweldige bonus voor mij.”

De andere testrijder, James Rossiter, rijdt in de F3 Euroseries. Hij staat knap derde in het kampioenschap achter het dominante team van Lewis Hamilton, ASM. Ook James Rossiter geeft zijn reactie op het nieuws: “Dit is een grote kans voor mij en er komt een droom voor mij uit, al helemaal aangezien dit pas mijn vierde race seizoen is. Het Young Driver Programme was al een enorme stap in mijn carrière en het heeft de echt geholpen me te verbeteren. BAR en haar partners hebben een hoop werk gestoken in het programma en ik ben ze erg dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben. Dit betekent niet dat ik er al ben, ik moet nog steeds veel leren en verbeteren. Het zal geweldig zijn om in de auto te stappen en met het team te gaan werken.”

Met de komst van deze twee rijders heeft het team maarliefst vier testrijders in dienst. Ze zijn tevens het enige team met zoveel testrijders.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading