Barrichello en Schumacher geen vrienden meer

[photo1]In hun tijd bij Ferrari leken Rubens Barrichello en Michael Schumacher de beste vrienden te zijn. Een incident op een kartrace voor het goede doel in Brazilië bewees nog maar eens dat deze tijd definitief tot het verleden behoort.

Barrichello uitte de laatste weken al meerdere malen kritiek op zijn voormalige rol bij Ferrari. De Braziliaan beklaagde zich vooral over het feit dat hij nooit een echte kans zou hebben gekregen omdat hij de tweede viool achter Michael Schumacher moest spelen.

In de kartwedstrijd in Brazilië die door Felipe Massa was georganiseerd kwamen Barrichello en Schumacher met elkaar in contact. Barrichello won uiteindelijk de race.
“Ik weet dat ik rustig moet blijven, maar Schumacher duwde me in de banden”, aldus Barrichello op de Braziliaan televisie. “Het is maar een spelletje. Misschien vergat Schumacher dat hij hier in Brazilië is en niet in Duitsland.”

“Michael is uiteraard een buitengewoon coureur. Maar ik heb hier nu bewezen dat ik bij Ferrari veel succesvoller had kunnen zijn als de omstandigheden anders waren geweest.”

Michael Schumacher reageerde op de uitspraken van zijn verbitterde ex-teamgenoot:
“Dat is nu echt Rubens, altijd maar klagen. Dat heeft hij altijd al gedaan, of hij nu wint of verliest.”

PG

Loading