Barrichello verruilt Ferrari voor BAR

[photo1]Wat er al een tijdje aan zat te komen, is vandaag dan officieel bevestigd. Rubens Barrichello zal aan het einde van dit seizoen het team van Ferrari verruilen voor de renstal van BAR.

De 33-jarige Braziliaan heeft bij BAR een contract voor meerdere jaren getekend en zal vanaf begin 2006 in dienst treden bij de Britse renstal.

“Natuurlijk wil ik iedereen bij Ferrari danken voor zes heel bijzondere jaren. Ik heb veel races gewonnen met hen en ik ben blij het team geholpen te hebben bij het binnen halen van vijf kampioenschappen. Toch blijft mijn doel het binnen halen van een wereldkampioenschap voor coureurs, en om dat te kunnen is het nodig een nieuwe motivatie te vinden. Ik heb BAR al een tijdje in de gaten gehouden en ik heb bewondering voor het enthousiasme en vastberadenheid. Ze hebben alle ingrediënten om races te gaan winnen en het verzamelen van Wereldkampioenschappen. Het lijkt me prachtig om samen met het team en Honda te gaan werken en onze ambities te delen. Tot het eind van het seizoen zal ik nog bij Ferrari mijn werk moeten afmaken en ik ben ontzettend blij met de fantastische tijden die nog in het vooruitzicht liggen,” aldus Rubens Barrichello in een reactie.

Wie de teamgenoot van Barrichello zal worden is nog niet duidelijk. Het team wil Jenson Button graag behouden maar die zou naar verluid zijn contract in moeten willigen bij Williams. De positie van Takuma Sato staat ook op wankelen.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading