Baumgartner krijgt steun van overheid

[photo1]Zsolt Baumgartner kan zich volgend jaar zeer waarschijnlijk Minardi coureur noemen. De Hongaar sprak vandaag met Paul Stoddart, deze gesprekken verliepen voorspoedig. Tamas Frank, de manager van Baumgartner, zei vanmiddag dat zijn coureur morgen voor Minardi zal tekenen.

“Dit is fantastisch”, aldus Tamas Frank. “We waren ook lange tijd in gesprek met Jordan, dit ging echter niet door omdat we niet genoeg geld hadden. We hebben de steun van enkele bedrijven en de Hongaarse overheid. Het gaat om veel geld maar we hebben het ook over een enorm talent.”

De Hongaarse overheid zal een onderneming oprichten waarin de Hongaarse overheid enkele miljoenen Euro’s zal investeren. Deze onderneming zal Baumgartner financieel gaan ondersteunen zodat hij Formule 1 kan rijden. De onderneming krijgt dan het exclusieve recht om overeenkomsten te sluiten met sponsoren die Minardi en Baumgartner willen sponsoren. Op de Minardi zal de onderneming enkele prominente plekken krijgen. De bedoeling is dan dat de onderneming over 5 jaar haar investering terug zal betalen aan de Hongaarse overheid.

De Hongaarse minister van sport, Peter Medgyessy, heeft inmiddels zijn steun betuigd aan het voorstel. Op 7 januari zal de Hongaarse overheid dit formeel moeten doen. Dit lijkt echter geen enkel probleem te zijn omdat het grootste gedeelte van de ministers voor het voorstel zal stemmen.

Loading