Bavaria City Racing op 22 augustus

De organisatie van Bavaria City Racing maakt vandaag officieel bekend dat zondag 22 augustus 2010 de datum wordt van de zesde editie van het jaarlijks terugkerend Formule 1-spektakel. Naast het bekendmaken van de datum is tevens de route bevestigd die de coureurs zullen afleggen. Afgelopen editie waren ruim 550.000 bezoekers getuige van de demonstraties van Fernando Alonso en David Coulthard.

De nieuwe datum liet nog even op zich wachten aangezien niet alle officiële autosportkalenders definitief bekend waren. Zondag 22 augustus valt wederom in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix’ van Hongarije en België. Hiernaast is de geplande datum een vrij weekend voor de WTCC en MotoGP. Organisator Herman Vaanholt is verheugd in een vroeg stadium de datum bekend te kunnen maken: “Ieder jaar proberen we een upgrade te realiseren van het programma. Daarom zijn we blij dat we de datum nu officieel naar buiten kunnen brengen, zodat we met de teams en coureurs concrete afspraken kunnen maken.”

De coureurs zullen hun demonstratie aanvangen vanaf de start en finish op de Willemsbrug. Vervolgens rijden de coureurs via de Verlengde Willemsbrug, Blaak en Coolsingel richting het Hofplein waar traditiegetrouw de bezoekers getrakteerd worden op diverse donuts. Ook de komende editie zal het snelste evenement van Nederland grotendeels gratis toegankelijk zijn voor publiek. “Wij zijn blij dat we wederom gebruik kunnen maken van de belangrijkste straten van Rotterdam. Met het vorig jaar geïnitieerde VIP-dorp direct aan het parcours staan nu zowel de betaalde als onbetaalde bezoekers bovenop de actie en kunnen zij van dichtbij de autosport voelen, ruiken, horen en zien”, aldus Herman Vaanholt. Het raceweekend zal traditioneel worden geopend op de zaterdagavond met het Burning Rubber Gala. Op de zondagavond zal het weekend vol ‘Glitter & Glamour’ van Formule 1 worden afgesloten met de officiële after party Club Monaco in Club Vie.

Rotterdam is één van de 26 steden die in 2015 haar CO2-uitstoot onder controle wil hebben. Mobiliteit is een belangrijke vervuiler en Bavaria City Racing wil bijdragen aan de bewustwording van de CO2-uitstoot onder het massale publiek. Het programma van het evenement zal hierdoor starten met demonstraties van milieuvriendelijk gerelateerde voertuigen. Na dit onderdeel worden de auto’s opgesteld op het Familieplein op de Binnenrotte. Ook dit jaar zal de zondag waarop het evenement plaatsvindt weer de schoonste zondag van het jaar zijn in het centrum van Rotterdam. Door het afsluiten van enkele belangrijke straten van Rotterdam zal het autoverkeer minimaal zijn. Gezien het enorme bereik tijdens Bavaria City Racing is het evenement een perfect platform om de bewustwording van het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen en werkt de organisatie hier graag aan mee.