Berger maakt zich zorgen over toekomst Toro Rosso

[photo1]Scuderia Toro Rosso teambaas Gerhard Berger is pessimistisch over de toekomst zijn van team. Dit ondanks dat het team voor het eerst in jaren weer winst zal maken.

Vanaf 2010 moet elk Formule 1 – team haar eigen auto volledig ontwikkelen en bouwen in de eigen fabriek. Toro Rosso rijdt nu met een Red Bull chassis dat is ontwikkelt en gebouwd door Red Bull Racing in Engeland.

“Het zou moeilijk zijn om alleen door te gaan zonder de steun van Red Bull”, aldus Berger. “Ik zou de steun van een autofabrikant moeten hebben, en die is er niet.”

Red Bull heeft eerder dit jaar laten weten voor 2010 uit Toro Rosso te willen stappen. Red Bull heeft nu nog een belang van 50% in het team.

Na de Grand-Prix van Italië, waar Toro Rosso met Vettel won, liet Red Bull doorschemeren niet helemaal zeker te zijn van de verkoop van het belang. Daar lijkt het Oostenrijkse energiedrankenconcern nu weer op terug te komen.

Berger maakt zich weinig zorgen over de recente wereldwijde economische crisis.
“Het zal moeilijker worden om sponsoren te vinden. Maar ik denk alleen de teams die volledig op een autofabrikant leunen en weinig commerciële sponsoren hebben kunnen misschien in de problemen komen. Maar aan de andere kant, voor een autofabrikant is het ook een enorme stap zich terug te trekken uit de Formule 1. Een nieuwe Super Aguri soap zie ik niet zo snel starten.”

Frappant genoeg leunt Scuderia Toro Rosso bijna geheel op de steun van Red Bull. Het Italiaanse team heeft bijna geen eigen commerciële sponsoren en heeft op dit moment ook niet de faciliteiten om een eigen competitieve auto te bouwen.