Berger over 2009 line-up

[photo1]Scuderia Toro Rosso teambaas Gerhard Berger heeft laten weten dat hij volgend jaar graag een debutant wil inzetten mocht hij daar volgend jaar een vrij stoeltje voor hebben.

Toro Rosso coureur Sebastian Vettel zal volgend jaar zo goed als zeker voor Red Bull gaan rijden. Zijn teamgenoot Sebastian Bourdais is ook niet zeker voor volgend jaar, het contract van de Fransman loopt aan het einde van dit seizoen af.

Bruno Senna is een mogelijk kandidaat voor Toro Rosso. De neef van wijlen Ayrton Senna rijdt momenteel GP2 en sprak al eerder met Gerhard Berger. De Zwitser Sebastian Buemi, opgeleid door Red Bull, wordt ook met het team in verband gebracht.
“Buemi is zo nu en dan ontzettend snel”, aldus Berger. “Maar hij is nog niet consistent genoeg en daarom niet klaar voor de Formule 1.”

Een andere coureur die met Toro Rosso in verband wordt gebracht is de 23-jarige Mexicaan Salvador Duran. Deze vrije onbekend coureur rijdt momenteel in de World Series by Renault.

Duran heeft banden met de steenrijke Mexicaanse zakenman Carlos Slim. Slim is eigenaar van het telefonieconcern Telmex. Slim bekeek eerder al de mogelijkheid om met Telmex in de Formule 1 te stappen.

“Ik heb vorig jaar diverse malen contact gehad met Duran”, zo gaat Berger verder. “Maar dit jaar is er nog geen contact geweest.”