Berger voor 50% eigenaar van Squadra Toro Rosso

Gerhard Berger is voor 50% eigenaar geworden van de Formule 1 renstal Squadra Toro Rosso. De voormalige Formule 1 coureur neemt de aandelen over van Red-Bull, Berger draagt op zijn beurt 50% van de aandelen van zijn eigen bedrijf over aan de frisdrankengigant. Het bedrijf van Berger, Berger Shipping, is een snelgroeiend logistiek bedrijf.

“Drie vliegen in één klap,” aldus Berger. “Dat een bedrijf als Red-Bull betrokken raakt bij Berger shipping is erg belangrijk. Aan de andere kant weet ik dat mijn kennis van de Formule 1 belangrijk is voor Red-Bull en vooral voor Squadra Toro Rosso. Ook verheug ik me op de samenwerking met Dietrich Mateschitz.”

De eigenaar en oprichter van Red-Bull , Dieter Mateschitz, is ook in zijn nopjes met de overeenkomst “Ik ken en bewonder Gerhard al 20 jaar. Hij was 18 jaar geleden de eerste topatleet die Red-Bull dronk en heeft ons geholpen groot te worden in Oostenrijk. Het is erg mooi dat we elkaar op deze manier kunnen helpen.”

Berger was eerder motorsport directeur bij BMW, bij Squadra Toro Rosso krijgt de Oostenrijker geen leidinggevende functie maar krijgt hij een adviserende rol.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading