F1 Nieuws

Sky Sports laat Martin Brundle vaker thuis: 'Een kostenbesparing'

Sky Sports laat Martin Brundle vaker thuis: 'Een kostenbesparing'

27 april - 14:00 Laatste update: 17:57
12

Het maakt niet uit of je je Formule 1 races kijkt bij Viaplay of F1TV, iedereen is bekend met Martin Brundle en zijn gridwalks voor Sky Sports. Dit jaar worden dat een paar minder dan voorheen. Brundle is namelijk gelimiteerd in het aantal races die hij kan bezoeken.

De Daily Mail weet te melden dat in het nieuwe contract van Brundle bij Sky Sports staat dat hij slechts zestien van de 24 races in 2024 zal bezoeken. Dit zou zo zijn om kosten te besparen. Naast dat Brundle er niet alle races bij zou zijn wordt eveneens het verslag van de race soms uit een studio in London gedaan in tegenstelling tot een commentaarhok op het circuit.

Wie is Martin Brundle?

Martin Brundle heeft ruim 165 races gereden in de Formule 1 tussen 1984 en 1996. Hierin kwam hij negen keer tot een podiumplaats en wist hij 98 punten te verzamelen. Dit was natuurlijk wel in een tijd waar een ander puntensysteem gold. Tot een overwinning kwam het voor Brundle nooit. Hij werd later vaste commentator bij de BBC, naast Murray Walker. Sinds 2012 zit Brundle bij Sky Sports waar hij, tot op heden dus, bij elke race aanwezig was.