Blijft Jordan bij Ford?

[photo1]In de Engelse media wordt algemeen aangenomen dat Jordan ook volgend jaar met Ford motoren zal rijden. Ford is bereid Jordan volgend jaar van een sterkere motor te voorzien.

Nu rijdt Jordan nog met een motor met een blokhoek van 75 graden, Jaguar rijdt met een Ford motor met een blokhoek van 90 graden. Ford is nu bereid om Jordan volgend jaar ook van een motor met een blokhoek van 90 graden te voorzien. Dit zal voor Jordan een aanzienlijke verbetering zijn.

Dit zal waarschijnlijk betekenen dat Jordan ook volgend jaar met Ford motoren zal rijden. Het Engelse team heeft ook interesse in Mercedes motoren, deze zijn sterker en goedkoper. Jordan heeft echter een tweejarig contract met Ford, om met Mercedes in zee te kunnen gaan zal Jordan contractbreuk moeten plegen.

Het team van Eddie Jordan heeft het momenteel financieel niet erg breed. Waarschijnlijk zal Jordan dus niet het risico nemen om contractbreuk te plegen, met als gevolg een rechtzaak van Ford tegen Jordan en een hoop advocaat-kosten.