BMW en Williams verlengen contract

[photo1]BMW en Williams hebben vandaag op de Nurburgring bekend gemaakt dat de samenwerking tussen beide tot 2009 is verlengd. De verlenging van het contract komt 18 maanden voor het verstrijken van het huidige contract, tot 2009 zullen BMW en Williams samen deelnemen aan de Formule 1.

Hiermee komt een einde aan de geruchten die zich al maanden lang de ronde doen. BMW zou niet blij zijn met Williams en zou zelf een Formule 1 team opstarten, dit is niet het geval, BMW zal enkel de motoren leveren aan Williams.

“Wij zijn heel blij met BMW”, aldus Williams teambaas Frank Williams. “Met deze nieuwe overeenkomst zullen we nog nauwer met BMW gaan samenwerken, ik weet zeker dat dit vruchten gaat afwerpen.”

BMW gaat veel geld steken in Williams, dit is een onderdeel van het nieuwe contract. Zo zal Williams in 2004 over een nieuwe tweede windtunnel beschikken. Tevens gaat BMW flink investeren in haar eigen faciliteiten om Formule 1 versnellingsbakken en motoren te ontwikkelen en te produceren.
“Ik vind het fantastisch, dankzij de investeringen van BMW zullen we succes gaan behalen. Onze samenwerking zal een solide basis zijn om ons budget verder te vergroten.”

In Munchen zal BMW faciliteiten gaan bouwen waar men de BMW Formule 1 motoren gaat ontwikkelen. In deze faciliteiten krijgt Williams de kans de motoren en versnellingsbakken uitgebreid te testen. BMW zal ook een ontwikkelingscentrum gaan bouwen waar men 24 uur per dag aan het Formule 1 project zal werken.

De samenwerking tussen BMW en Williams startte in 2000, gedurende de laatste 3,5 jaar hebben Williams en BMW zes zeges, 29 podiums, en 13 Pole-Positions behaald. Williams staat momenteel als derde in het constructeurskampioenschap, het team behaalde dit seizoen 64 WK-punten.

Loading