BMW neemt Sauber over

[photo1]BMW heeft vanmiddag bekend gemaakt dat het de Formule 1 renstal van Sauber heeft overgenomen. BMW heeft het grootste gedeelte van de aandelen van Credit Suisse en teambaas Peter Sauber gekocht. Het team zal vanaf volgend jaar door BMW worden gemanaged een onder een andere teamnaam aan de start komen

Peter Sauber zal niet als teambaas aan het team verbonden blijven. De 61-jarige Zwitser zal wel als adviseur aan het team verbonden blijven en houdt ook een klein gedeelte van de aandelen van het team in handen.

Het contract tussen BMW en Sauber treedt op 1 januari 2006 in werking, dan zal het dus gedaan zijn met de Formule 1 renstal van Sauber. De Sauber fabriek in Zwitserland blijft open, de 300 personeelsleden van Sauber blijven daar werken. BMW heeft al aangekondigd flink te investeren in de fabriek. De ontwikkelingen voor de nieuwe auto voor 2006 zijn reeds in gang gezet.

BMW zal nu waarschijnlijk haar samenwerking met Williams beëindigen. De Duitse autofabrikant doet dit omdat er bij Williams nauwelijks successen behaald zijn. BMW ontwikkelde afgelopen jaren steeds een van de sterkste motoren van de Formule 1, de chassis van Williams bleken echter minder competitief te zijn.

Peter Sauber richtte zijn team in 1970 op, na veel kampioenschappen in lagere klassen werd het team in 1993 met steun van Mercedes vanuit de sportscars naar de Formule 1 gebracht. Het team was de afgelopen jaren de beste privateer. Peter Sauber heeft altijd gezegd dat hij niet hogerop kon omdat echte fabrieksondersteuning ontbrak, de Zwitser zei dan ook altijd dat hij zijn team zou verkopen als een autofabrikant een goed bod zou doen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading