BMW reageert op vertrek Montoya

BMW motorsport directeur Mario Theissen is er van overtuigd dat Juan Pablo Montoya er alles aan zal doen om volgend jaar het wereldkampioenschap Formule 1 naar BMW Williams F1 te halen, dit ondanks de officiële bevestiging van de transfer naar McLaren.

“Je krijgt niet elke dag de kans om het wereldkampioenschap te winnen”, aldus Mario Theissen. “Als de kans daar is dan moet je die pakken. Ik weet zeker dat Montoya in 2004 net zo gemotiveerd is als anders.”

Montoya reed de afgelopen drie seizoen voor BMW Williams F1, dit jaar eindigde de Colombiaan als derde in de WK-eindstand. Volgend jaar wil Montoya samen met Williams voor de wereldtitel gaan.

“Aan het eind van 2004 heeft Montoya 4 jaar voor ons gereden”, zo vervolgd Theissen. “Ik vind het heel normaal dat je na een langere periode over een switch gaat denken, het is immers een nieuwe uitdaging.”

Theissen denkt dus niet dat Montoya, zoals de Engelse pers beweert, voor het geld gekozen heeft. Naar verluidt zou Montoya bij McLaren maar liefst 17 miljoen Euro per jaar gaan verdienen. Overigens doet Williams geen enkele mededeling over de opvolger van Montoya.