BMW Sauber over KERS

[photo1]Het BMW Sauber F1 Team heeft vandaag een persbericht uitgegeven waarin het meer kwijt laat over KERS (Kininetic Energy Recovry System). BMW Sauber ziet veel nut in het systeem dat energie hergebruikt.

Bij BMW is men dan ook volop in ontwikkeling. Volgens eigen zeggen zal BMW Sauber een systeem krijgen dat over 6,5 seconde 60 Kw (ongeveer 80 paardenkrachten) extra aan motorvermogen zal opleveren. Het systeem van BMW Sauber weegt momenteel minder dan 40 kilogram. Dat is al aanzienlijk sterker en lichter dan de systemen die de automobielindustrie momenteel gebruikt.

Het nieuwe systeem is volledig voor de BMW Sauber F1.09 ontwikkeld. De Duitsers gaan dit jaar nog uitgebreid met het systeem testen.

BMW laat overigens ook weten het systeem niet alleen voor de Formule 1 gaan gebruiken. De technologie zal ook worden gebruikt in de nieuwe productiewagens van BMW. Hiermee gebruikt BMW de Formule 1 als innovatieplatform voor de automobielindustrie.

Dit is precies wat de FIA met het invoeren van KERS voor ogen heeft De FIA wil een proeftuin creëren waardoor automobielfabrikanten hun investeringen in de Formule 1 kunnen verantwoorden. Daarnaast wil de FIA de Formule 1 een groener imago geven.