BMW Sauber presenteert BMW F1.07

[photo1]Sauber BMW heeft in Valencia haar nieuwe bolide voor 2007, de BMW07, gepresenteerd. De BMW F1.07 moet ervoor gaan zorgen dat BMW Sauber de aansluiting gaat vinden met de top 4 in de Formule 1.

De nieuwe Sauber BMW oogt hetzelfde als zijn voorganger. De nieuwe auto is voor het eerst helemaal door BMW ontworpen. Het chassis is in het Zwitserse Hinwill ontwikkeld, de motor en de versnellingsbak in Munchen. De nieuwe versnellingsbak wordt momenteel nog getest in Munchen en zal aan het einde van deze maand op het circuit van Valencia worden getest.

[photo2]“Ik heb me op twee dingen gefocused” aldus ontwerper Willy Rampf. “Het eerste punt is een verbeterde aërodynamica. We hebben veel windtunnel simulaties gedaan en simulaties met onze supercomputer. Het aërodynamische pakket is vooral in de details verbeterd. Het tweede punt waar ik aan gewerkt heb is de mogelijkheid om gewicht in de auto beter te verdelen. We weten nog niet veel over de nieuwe Bridgestone banden daarom is het belangrijk met gewicht te kunnen schuiven. Het eerst chassis is nu klaar. Aan de andere chassis wordt nog gewerkt. Het tweede chassis zal klaar zijn voor onze tweede test in Valencia aan het einde van deze maand.”

“We hebben vorig jaar 36 punten gescoord, dat is goed maar nu willen we het nog beter doen”, aldus teambaas Mario Theissen. “Het gat met die vier teams voor ons was vorig jaar 14 WK-punten. Dat is veel maar het goede nieuws is dat het mes aan twee kan zal snijden. Alle punten die wij scoren kunnen zij niet meer behalen. De auto lijkt snel te zijn en moet zich gaan bewijzen op het circuit.”

BMW Sauber staat volgend seizoen met dezelfde line-up aan de start als vorig seizoen. Nick Heidfeld en Robert Kubica blijven als racecoureurs. Sebastian Vettel is opnieuw aangesteld als testcoureur terwijl Timo Glock als extra testcoureur in huis is gehaald.

“Dit is de line-up die we graag wilden hebben. Ik denk dat onze racecoureurs al Grand-Prix kunnen winnen, ze zijn er klaar voor. Alleen onze auto is nog niet zover en daar moeten we aan werken.”

De coureurs zijn optimistisch. Nick Heidfeld laat weten geen enkele druk te voeren:
“In de Formule 1 heb je altijd te maken met druk. Ik voel die druk niet. Ik voel me goed en kijk er naar uit met de nieuwe auto aan de slag te gaan. Mijn teamgenoot is snel en dat is een uitdaging. Maar dat is Formule 1. In de Formule 1 zul je geen langzame coureurs vinden.”

[photo3]BMW Sauber zal met hetzelfde budget werken als vorig seizoen. Volgens BMW geeft het nu even veel uit aan Formule 1 als in de tijd dat het motorenleverancier was van Williams. Volgens BMW is dit mogelijk omdat het enkele goede sponsoren en partners heeft die financieel steunen.

Loading