BMW Sauber presenteert F1.08

[photo1]Het BMW Sauber F1 team heeft vandaag in Munchen de nieuwe bolide voor 2008, de BMW Sauber F1.08, gepresenteerd. De BMW Sauber F1.08 is een evolutie van de wagen van vorig jaar.

Met de F1.08 wil BMW Sauber in 2008 haar eerst overwinning in de Formule 1 gaan pakken. Teambaas Mario Theissen hoopt vooral het gat te dichten met Ferrari en McLaren. Dit waren de enige teams die de F1.07 vorig jaar wisten voor te blijven.

[photo2]De verbeteringen aan de BMW Sauber F1.08 zitten volgens ontwerper Willy Rampf vooral in de details. Zou is de F1.08 volgens Rampf veel gecompliceerder en is de auto tot in detail doorontwikkelt.

Nick Heidfeld en Robert Kubica mogen het in 2008 opnieuw voor BMW Sauber gaan doen. Testcoureurs zijn nog niet aangesteld, waarschijnlijk zullen de 23-jarige Est Mark Asmer en de Spanjaard Javier Villa hiervoor worden aangenomen. Nick Heidfeld was in Munchen maar dan positief over de nieuwe auto:
[photo3]”Dit is de mooiste Formule 1 auto die ik heb gezien. Ik weet dat dit niet alles over de snelheid zegt, maar ik kijk uit naar de aankomende weken. De mensen in de fabriek zijn ook erg enthousiast. Ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik denk dat ik met deze auto races kan winnen. Het ligt helemaal aan de auto, maar op papier moeten we met deze auto het gat met de auto’s voor ons kunnen dichten.”

Loading