Bobbi test twee dagen voor Minardi

[photo1]De Italiaan Matteo Bobbi heeft de afgelopen twee dagen getest voor het team van Kl Minardi Asiatech. Kl Minardi Asiatech testte op het circuit van Variano, dit circuit heeft een erg lang recht stuk waarop aërodynamische onderdelen getest kunnen worden.

Bobbi is een expert in het testen van de aërodynamica, de jonge Italiaan is momenteel leider in de junioren klasse van de Formule Nissan.

Bobbi testte diverse aërodynamische componenten. Het team reed vooral met veel downforce omdat tijdens de Grand-Prix van Canada ook de bedoeling word. Bobbi rijdt in de twee dagen 603 kilometer in de Minardi PS02.

F1News.nl had vanmorgen voor de testsessie kort contact met Matteo Bobbi. Bobbi was erg tevreden, volgens hem voelt de bolide goed aan ondanks dat men met oude banden en volle benzine tanks reed. Volgens Bobbi heeft Minardi vooral op elektronisch en aërodynamisch gebied progressie geboekt.

Minardi is ook erg tevreden over Bobbi, technisch directeur Loic Bugoïs die voorheen voor Prost Grand-Prix werkte is meer dan tevreden.

Men heeft Bobbi opnieuw een testsessie beloofd, na de Grand-Prix van Canada mag hij op het circuit van Misano nog wat elektronisch componenten testen. De Belg David Saelens mag dan naar verwachting ook enkele kilometers maken.

Loading