Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas hard gestraft na incident in sprintkwalificatie

Valtteri Bottas heeft een fikse straf gekregen voor een incident tijdens de sprintkwalificatie in Miami. Oscar Piastri klapte bijna op hem in SQ1 en Bottas moet dat bekopen met een gridstraf van drie plaatsen voor de sprintrace.

Bottas Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van SQ1 ging het bijna helemaal mis tussen Valtteri Bottas en Oscar Piastri. Bottas had net een rondje afgewerkt en vertraagde precies op het moment dat Piastri aan kwam vliegen richting bocht één. De McLaren-coureur leek lichtjes te toucheren met Bottas, die erger voorkwam door weg te sturen. De Fin was niet echt blij en liet dat ook duidelijk merken richting zijn nieuwe engineer.

Toch heeft het incident een staartje gekregen. Bottas ontvangt namelijk een gridstraf van drie plaatsen en wordt zo hard gestraft. De stewards vinden dat Bottas het incident veroorzaakte door langzaam op de ideale lijn te rijden. Dat, in combinatie met het feit dat zijn engineer hem niet op de hoogte bracht, leidt tot deze straf.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"