Bourdais nu officieel Toro Rosso coureur

Volgens het Red Bull persbericht wasde bevestiging van Sebastian Bourdais bij Scuderia Toro Rosso het slechtst bewaarde geheim van de Formule 1: nu is het officieel. Sebastian Bourdais zal volgend jaar opnieuw voor Toro Rosso in actie komen en de teamgenoot zijn van Sebastian Buemi.

“We zijn blij dat Sebastian Bourdais opnieuw een jaar bij ons zal zijn”, aldus teambaas Franz Tost. “We gaan ervan uit dat hij nu kan profiteren van de ervaring die hij vorig jaar heeft op gedaan. We rijden van dit jaar ook weer op slicks, dat moet gezien zijn succesvolle verleden in Amerika, ook beter zijn rijstijl passen. Het is goed om iemand met ervaring in het team te hebben, zeker ook om Sebastian Buemi een debutant is.”

Sebastian Bourdais liet in een reactie weten opgelucht te zijn nadat zijn toekomst lange tijd onzeker was. De Fransman gaat zich nu helemaal op het nieuwe seizoen starten. Voor Bourdais is het zaak goed te presteren, vorig jaar kende de viervoudig Champcar-kampioen een wisselvallig seizoen waarbij hij Sebastian Vettel niet goed kon volgen.

Voor Takuma Sato, die ook voor de Toro Rosso testte, is de aanstelling van Bourdais een teleurstelling. Volgens de manager van Sato was er geld maar vond Toro Rosso dit niet genoeg. Sato wil zich op de Formule 1 blijven richten maar zit nu zonder stoeltje.