BrawnGP wil Button behouden

BrawnGP wil Jenson Button ook na dit jaar behouden. Button en BrawnGP zijn tot aan het einde van dit jaar contractueel aan elkaar verbonden.

In oktober tekende Jenson Button nog een driejarig contract met Honda F1. Toen BrawnGP het team overnam besloten Honda en Button dit contract vrijwillig te verscheuren. Had Button hier niet mee ingestemd dan had hij een afkoopsom van 15 miljoen Euro kunnen innen, hiermee had ook de overlevingskansen van het Formule 1- team om zeep geholpen.

“Ik had weg kunnen lopen en het geld kunnen pakken”, aldus Jenson Button. “Maar dat had ik dan gehad? Wat zou ik dan moeten gaan doen?”

Volgens Nick Fry rijdt Button in 2009 voor een gereduceerd salaris voor het team.
“Mijn doel is om Button de rest van zijn loopbaan hier te houden. Hij heeft tot nu toe 80% van de Grand-Prix van dit jaar met ons gewonnen, ik denk dat het logisch is dat we dan met elkaar door willen gaan.”

“Natuurlijk zal zijn marktwaarde, na 2008 waar hij slecht 3 WK-punten scoorde, nu wel zijn gestegen. Maar misschien gaat het budget van het team ook wel omhoog, dus dan zouden we het moeten kunnen betalen.”