BrawnGP zonder reserve-wagen

BrawnGP won weliswaar de eerste twee Grand-Prix maar op veel gebieden heeft het team nog een achterstand ten op zichte van de topteams. Zo heeft het team van Jenson Button en Rubens Barrichello slechts een beperkt aantal reserve-onderdelen, en zelfs helemaal geen reserve-wagen, bij.

“We hebben niet heel veel reserve-onderdelen bij”, aldus Ross Brawn. “Zo rijdt Jenson Button nu bijvoorbeeld met dezelfde voorvleugel als waarmee hij de race in Melbourne en Sepang mee won. We hebben bijvoorbeeld ook geen reserve-wagen, het zou niet goed als we bijvoorbeeld de wereldtitel hierdoor zouden verliezen.”

“Maar we hebben op dit moment nu eenmaal een gelimiteerd budget, ik geef het geld liever in de windtunnel uit om de auto’s sneller te maken. Daar ligt de prioriteit. Ik doe dat liever dan meer voorvleugels en body-works mee naar het circuit nemen.”

Eerder schrapte Ross Brawn al een groot deel van arbeidsplaatsen bij BrawnGP. Ook reist het raceteam dit jaar niet met 100 werknemers naar de Grand-Prix, zoals Honda in het verleden deed, maar met 55.