Briatore milt over Piquet junior

Nelson Piquet junior maakte dit weekend zijn Formule 1 debuut. De Braziliaan met een Nederlandse moeder kende een dramatisch weekend.

Piquet junior kwalificeerde zich ver achter teamgenoot Alonso als twee na laatste. In de race waren de rondetijden van Piquet junior niet goed en viel hij uit met schade aan de achterkant van de auto.

“Het was zwaar”, aldus Piquet junior. “Het valt niet mee de auto af te stellen voor de kwalificatie en de race. Gedurende het weekend gaat alles zo snel en is er nauwelijks tijd om na te denken.

Heikki Kovalainen die vorig jaar zijn debuut maakte bij Renault F1 kende een soortgelijk debuut. De Fin reed vorig jaar een dramatische eerste race maar wist in de volgende Grand-Prix wel een sterke indruk te maken.

“Vergeet niet dat Kovalainen 30.000 kilometer testte voordat hij zijn debuut maakte, ik reed er slechts 10.000”, zo verdedigt Piquet junior zichzelf.

Flavio Briatore was opvallend milt voor zijn protégé. De geslepen teambaas gaf Kovalainen vorig jaar na zijn debuutrace nog forse kritiek.
“Deze race maakt deel uit van het leerproces van Piquet junior, ik ben ervan overtuigd dat de prestaties in de komende races gaan komen.”

Loading