Briscoe wil racen

[photo1]De derde coureur van Toyota, Ryan Briscoe, wil volgend jaar weer racen. De Australiër richt zich dit seizoen helemaal op het testprogramma van Toyota.

“Ik heb dit seizoen een stap terug gedaan”, aldus Ryan Briscoe. “Soms moet je een stap terug doen om vervolgens weer twee stappen vooruit te doen. Bij Toyota krijg ik natuurlijk een fantastische kans om ervaring in de Formule 1 op te doen. Natuurlijk mis ik het racen en de competitie. Met de vrijdagtests die ik nu mag rijden komt het gevoel wel wat terug maar niet helemaal.”

Briscoe werd vorig jaar Europees Formule 3 kampioen, de coureur versloeg toen Cristian Klien die nu bij Jaguar rijdt. Briscoe is al drie jaar aan het Formule 1 project van Toyota verbonden en heeft inmiddels met testen redelijk wat ervaring opgebouwd, daarmee is de coureur interessant voor andere teams.

“Ik weet nog niet wat ik volgend jaar ga doen. Bij Toyota kan ik in ieder geval geen Grand-Prix rijden. Ik heb wat aanbiedingen en er lopen ook wel wat gesprekken. Het liefst ga ik natuurlijk racen en maak ik mijn Formule 1 debuut. Maar ik moet me ook niet overhaasten, ik moet de juiste kans krijgen. Binnenkort heb ik een gesprek bij Toyota, dan ga ik samen met het team beslissen wat ik ga doen. Maar ik blijf coureur dus ik wil racen.”