Bruni nieuwe testcoureur Minardi

Gianmaria Bruni is de nieuwe testcoureur van European Minardi. De 23-jarige Italiaan is benoemd tot eerste testcoureur en reservecoureur. Bruni zal op vrijdag voor de Grand-Prix in de derde Minardi plaats nemen, ook zal hij van 2 tot 4 september aan de Formule 1 tests op Monza deelnemen.

Een aantal Italiaanse investeerders hebben genoeg geld geïnvesteerd om Bruni te laten rijden bij Minardi. Het team van Jos Verstappen gaat dit geld gebruiken om meer te testen. Bruni was overigens ook met Jordan in gesprek.

“De investeerders waarmee ik gesproken heb wilden Bruni laten rijden”, aldus Paul Stoddart. “We praatten al ruim 1 jaar met Bruni, nu krijgt hij eindelijk de kans om te rijden. Bruni staat momenteel tweede in het Europese Formule 3000 kampioenschap. Hij is zeer getalenteerd en klaar voor de laatste stap, de Formule 1.”

Dit betekend ook dat Matteo Bobbi vervangen is, Bobbi was aanvankelijk testcoureur bij Minardi maar reed alleen in Imola. Een belangrijke sponsor van Bobbi kwam niet met geld over de brug waarna de Formule 1 loopbaan van de Italiaan voorlopig tot een einde is gebracht.

Loading