Bruno Senna wil Formule 1 – test

[photo1]Bruno Senna heeft gisteren op het circuit van Interlagos laten weten dat hij deze maand graag voor een Formule 1 – team wil testen. De GP2 coureur is bij Honda en Scuderia Toro Rosso in beeld als Grand-Prix coureur.

De neef van wijlen Ayrton Senna praat al enige tijd met beide teams.
“Het is geen geheim meer dat we al een tijd met Toro Rosso en Honda praten. Ik verwacht voor het einde van het jaar geen beslissing, beide teams hebben contractuele verplichtingen.”

Naar verluidt zou Honda F1 Bruno Senna wel als vervanger van Rubens Barrichello in huis willen halen. Daarnaast schijnt Senna over de nodige miljoenen aan sponsorgeld, van onder andere de oliemaatschappij Petrobas, te beschikken die ook Toro Rosso goed kan gebruiken.

“Ik zou graag deze maand willen testen, volgende week verwacht ik daar meer duidelijkheid over te krijgen. Op dit moment heb ik nog helemaal niets getekent en heerst er dus onzekerheid. Dat is altijd een moeilijke tijd voor een coureur.”

“Ik denk dat ik klaar ben voor de Formule 1. Als ik er eenmaal in zit zal ik denk ik snel genoeg zijn. Mocht een Formule 1 – stoeltje voor volgend jaar niet lukken dan ga ik opnieuw voor het GP2 kampioenschap. Dat is geen ramp, ook daar kan ik wederom veel leren zodat ik nog beter voorbereid zal zijn voor een toekomstig Formule 1- debuut.”

PG