Budweiser nieuwe sponsor Williams

[photo1]Williams en Anheuser-Busch Inc hebben vandaag bekend gemaakt dan men een sponsorovereenkomst heeft afgesloten. Anheuser-Busch zal met Budweiser, het grootste biermerk ter wereld, Williams de komende jaren financieel ondersteunen.

De logo’s van Budweiser zullen op de bolides van Williams en op overalls van de monteurs en coureurs te vinden zijn. Budweiser heeft ook het recht om de bolides van Williams, foto’s, en het teamlogo in advertenties en promotiechampagnes te gebruiken.

Budweiser was eerst met Ferrari in gesprek, deze onderhandelingen liepen echter spaak. Budweiser heeft als huiskleur de kleur rood, deze kleur mag Budweiser van Williams niet op de bolides voeren. Volgens geruchten betaald Budweiser Williams per jaar 10 miljoen Euro.

“Budweiser is een van de bekendste merken ter wereld”, aldus teambaas Frank Williams. “Iedereen kent de prachtige historie van Budweiser als sponsor in de autosport, wij dan ook vereerd om Budweiser als sponsor te presenteren. Het is fantastisch en heel erg belangrijk voor ons dat wij de steun van Budweiser krijgen.”

In de laatste 14 jaar sponsorde Budweiser 14 motorsport teams, daarmee behaalde het 36 nationale en internationale kampioenschappen. Budweiser was nog niet eerder in de Formule 1 actief, wel was Budweiser sponsor van Williams coureur Juan Pablo Montoya toen deze in het CART kampioenschap actief was.