F1 Nieuws

Buitenlandse media: ‘Verstappen heeft het WK geboekt alsof het vakantie is'

Buitenlandse media: ‘Verstappen heeft het WK geboekt alsof het vakantie is'

8 april - 07:38
21

Max Verstappen won de Grand Prix van Japan op dominante wijze en dat wekte wereldwijd ontzag, ook bij de internationale media. Lees hier wat de buitenlandse pers te melden heeft over de prestatie van de Red Bull Racing-coureur in de afgelopen Formule 1-race.

Corriere della Sera

“Supermax reed weer een race in het teken van een al geboekt kampioenschap, bijna alsof het een geplande vakantie is. Hij controleert de situatie door met zijn engineer te praten en hij informeert Red Bull Racing over kleine problemen die voor zijn tegenstanders ware nachtmerries zouden zijn. Wanneer zijn suprematie alleen in theorie wordt uitgedaagd door de strategieën van anderen - bijvoorbeeld door de vasthoudende en strijdlustige Charles Leclerc, die moedig zijn eerste set banden tot het uiterste drijft en een paar ronden vooraan rijdt - maakt Verstappen zich geen zorgen.”

“Het is nog steeds Carlos Sainz die met een ontslagbrief op zak zegeviert over Leclerc, zijn teamgenoot met de vaste plek bij Ferrari. Voorlopig geniet hij van het podium achter Verstappen en zijn teamgenoot - voor de zoveelste keer ongevaarlijk - Sergio Perez, schrijft het Italiaanse Corriere della Sera.

Marca

Het Spaanse Marca ziet hoop in de prestatie van Ferrari, zowel qua racetempo als qua strategie. “Ferrari lijkt een ommekeer te hebben gemaakt. Het heeft niet alleen een zeer snelle en efficiënte auto in snelle en gemiddelde bochten, maar het past zich ook aan de strategieën van anderen aan en is in staat om auto’s te verslaan die sneller zijn over één ronde, zoals dit weekend het geval was met McLaren.”

“Bovendien hebben ze de oude gewoonte om Leclerc per decreet te bevoordelen afgeleerd, want ze hebben begrepen dat Sainz in topvorm is. Daarvan willen ze profiteren om een aanval op het wereldkampioenschap voor constructeurs te wagen en wie weet… Carlos staat al vierde op slechts vier punten achter Leclerc, ondanks het feit dat hij een race minder heeft gereden.”

Bild

Ook Bild zag weer een dominante ‘superster’ Verstappen in de GP van Japan. De Duitse krant merkt tevens op dat Perez zijn werk heeft gedaan door tweede te worden, waardoor de marge tussen Verstappen en de nummer drie in het kampioenschap wordt vergroot.

“Een situatie waar Mercedes op dit moment alleen maar van kan dromen”, schrijft de krant.George Russell eindigde als zevende, teamgenoot Lewis Hamilton als negende. Dit werd mogelijk gemaakt door de zevenvoudig wereldkampioen zelf!” Daarmee doelt Bild op het voorstel van Hamilton om zijn teamgenoot voorbij te laten tijdens de race. Later bleek dat Hamilton dacht dat hij een probleem had en daarom wilde wisselen met Russell.

The Guardian

“Max Verstappen schitterde in de lentezon van het nieuwe seizoen met een overwinning in de Grand Prix van Japan, die diende als een heilzame herinnering dat hij stevig op koers ligt voor zijn vierde wereldkampioenschap. In deze vorm lijkt hij niet te stoppen”, concludeert de Britse krant The Guardian.

“Dit was ‘business as usual’ voor Verstappen, met een onheilspellende ondertoon. Vier races in een recordseizoen van 24 races zijn achter de rug en de resterende 20 duren nog lang. Terwijl dit voor Verstappen de aangename trekjes heeft van een zegetocht, of een mooie wandeling zoals hij het misschien liever ziet, ziet het er voor zijn rivalen uit als een lijdensweg.”