Burti naar Ferrari

De Braziliaan Luciano Burti rijdt komend seizoen voor Ferrari. Burti tekende vandaag een contract als testcoureur, naast Luca Badoer zal Burti in 2002 voor de Italianen testen.

De move is opmerkelijk, Burti had een contract bij Prost voor volgend seizoen. Halverwege dit seizoen vertrok Burti al van Jaguar naar Prost, Burti nam wat sponsors mee naar Prost en tekende een tweejarig contract. Nadat Burti in België zwaar crashte en de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen werd hij vervangen door Thomas Enge.

Prost Grand Prix lijkt een deal met Ferrari gesloten te hebben, Prost Grand Prix rijdt met dure Ferrari motoren. Ferrari lijkt Burti nu hebben opgeëist om Prost Grand Prix wat korting te geven. Het Franse team kampt al langere tijd met financiële problemen.

Prost moet zich voor aankomende woensdag inschrijven bij de FIA, dit heeft teammanager Alain Prost als enigste teambaas nog niet gedaan. Tevens heeft het team als enigste team nog geen krachtbron, en coureurs bevestigd.

Het zal dus een lange winter worden voor Prost, de toekomst voor Burti lijkt in 2002 alvast veilig. Maar het is nog maar de vraag of we Burti en Prost Grand Prix nog ooit in actie zien tijdens een Grand- Prix

Loading