Button bekritiseerd Honda en B.A.R

[photo1]Jenson Button reageerde na afloop van de Grand-Prix van Maleisië furieus nadat hem enkele vragen over zijn team B.A.R en motorenleverancier Honda werden gesteld. Jenson Button en Anthony Davidson moesten in Maleisië al na drie ronden opgeven nadat beide Honda motoren in rook opgingen.

“We hebben een grote stap achterwaarts gemaakt, niet alleen motorisch maar op elk gebied”, aldus Jenson Button. “Het is niet moeilijk een motor te bouwen die het slechts drie ronden uithoudt. De auto is erg onrustig en komt snelheid tekort. Het meeste frustrerende is nog wel dat er op korte termijn niets veranderd zal worden.”

Dat beide Honda motoren al na drie ronden in rook opgingen was buitengewoon opmerkelijk. Op advies van Honda haalde B.A.R beide auto’s in Australië vlak voor het einde van de race naar binnen zodat ervoor de Grand-Prix van Maleisië nog twee nieuwe motoren zouden kunnen worden geplaatst zonder dat het team daarbij zou worden teruggezet op de startgrid.

Het persbericht van Honda laat in tegenstelling tot Button wel weten dat er spoedig verandering komt.
“Het is buitengewoon spijtig dat de race op een dusdanig drama is uitgedraaid. Het spijt ons B.A.R enorm. We denken met hetzelfde probleem te maken hebben dat eerder dit weekend ook al optrad. We gaan alles in het werk zetten om het probleem voor de Grand-Prix van Bahrein te verhelpen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading