Button ontsnapt aan overal

Jenson Button maakt tot dusverre een miserabele Braziliaanse Grand Prix mee. Ten eerste greep hij gisteren mis in een poging zich voor Q3 te kwalificeren en moest hij genoegen nemen met P11. Niet bepaald een plek waarvan hij zijn WK-kansen nieuw leven kan inblazen.

Maar daarmee was het drama voor de kampioen nog niet afgelopen. Terugrijdend vanaf het circuit werd zijn kogelvrije Mercedes ineens overvallen door met machinegeweren bewapende mannen. Button’s chauffeur, een goed getrainde politieman, liet echter zien dat ook hij goed kan sturen. Hij gaf gas, ramde een stuk of vijf wagens, en ontsnapte aan de gangsters.

Alle passagiers, naast Jenson zaten zijn vader, zijn trainer en zijn manager in de wagen, kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. “Onze chaffeur is een held”, aldus Button in The Daily Mail. “Maar we zijn allemaal wel vreselijk geschrokken.” De bewaking rond Button en de rest van het McLaren team zal de rest van het weekend aangescherpt worden.

Zoals gezegd, verprutste de Britse titelverdediger eerder die dag al zijn kwalificatie. “Daarmee zijn mijn kansen definitief verkeken”, erkende Button. “Toch denk ik niet dat ik Lewis morgen veel kan helpen. Vanaf deze plek op de grid zal hij het helaas zelf moeten doen.”

Al met al dus een verschrikkelijk weekend voor de geschrokken Button.

Loading