F1 Nieuws

Button waarschuwt: 'Vertrek Newey niet goed voor teamsfeer Red Bull'

Button waarschuwt: 'Vertrek Newey niet goed voor teamsfeer Red Bull'

1 mei - 10:00
3

Jenson Button heeft benadrukt hoe een eventueel vertrek van Adrian Newey de sfeer binnen Red Bull Racing zal schaden. De wereldkampioen van 2009 waarschuwt de teams die hem proberen binnen te halen, omdat ze de vruchten misschien pas in 2029 plukken. Er wordt verwacht dat Newey Red Bull gaat verlaten.

Red Bull domineert momenteel de sport met een auto die is ontworpen door Newey. Voornamelijk Max Verstappen rijgt de overwinningen aaneen. Dat gezegd hebbende, heerst er al enige tijd onrust binnen Red Bull, mede veroorzaakt door beschuldigingen van ongepast gedrag aan het adres van teambaas Christian Horner. Voormalig F1-coureur Button waarschuwt dat de sfeer alleen maar slechter zal worden zonder Newey.

Waarom een vertrek van Newey de sfeer bij Red Bull zal schaden

"Het doet natuurlijk pijn bij Red Bull en het komt de teamsfeer waarschijnlijk niet ten goede. Wetende dat de belangrijkste man in het team die jaar naar jaar al die geweldige auto’s ontwikkelt niet gelukkig is en weg wil, als dat de waarheid is," zei Button in de Sky Sports F1 podcast.

Op woensdag meldden de Italiaanse media dat Fred Vasseur Newey heeft ontmoet op weg naar de Grand Prix van Miami. Er werd zelfs gesuggereerd dat er geen sprake  is van ‘gardening leave’, wat zou betekenen dat Newey niet voor langere tijd aan de kant staat. Maar mocht er wel sprake zijn van concurrentiebeding voor een aantal jaar, dan waarschuwt Button teams als Aston Martin en Ferrari als ze overwegen om Newey in te huren.

"Voor de sport is het waarschijnlijk goed als we hem ergens anders zien. Het geeft een ander team een kans. Het probleem is dat het jaren duurt om een auto te ontwikkelen. Het gaat niet van de ene op de andere dag. Ik denk ook dat hij een paar jaar niet bij een ander team mag werken. Ik las ergens dat hij tot 2027 niet aan de slag mag, dus het zal een team niet echt helpen tot 2029, denk ik, en dat is nog ver weg," zei Button.