Formule 1

Carlos Sainz geeft Charles Leclerc weer nieuwe mentale dreun

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2024 10:49

Toen Scuderia Ferrari zijn ideale plan voor 2024 bedacht, hoorde de coureur die het team ‘weggooide’ en die de op één na beste coureur op de grid werd, er niet bij. Carlos Sainz verkeert tot nu toe in topvorm. Hij is zelfs zo goed dat zijn blindedarm hem nauwelijks kon stoppen.

Carlos Sainz Ferrari F1


De Ferrari-rijder was de laatste van de rijders voorin die voor de derde keer een pitstop moest maken en toch was er, toen hij verder oprukte, nooit echte twijfel dat hij nog een positie zou pakken.

Dat was zelfs duidelijk voor Charles Leclerc en zijn race engineer. Ter verdediging van Leclerc: hij reed zelf een uitstekende race - hij was de enige coureur met een effectieve one-stopper die in de punten eindigde - maar er was weinig dat hij kon doen om Sainz te stoppen.

En dat is grotendeels het verhaal van dit seizoen. Sainz leidt in de kwalificatie met 2-1 en in de races staat hij 3-0 voor. Als Sainz niet van de zijlijn had moeten toekijken in Saoedi-Arabië, zou hij waarschijnlijk tweede staan in het klassement en in zijn tot dusver beste seizoen ooit.

De vraag is nu: wat kan Leclerc doen om het tij te keren? Sainz eindigde zijn eerste seizoen bij Ferrari in 2021 voor Leclerc en het ziet ernaar uit dat hij hetzelfde gaat doen in zijn laatste jaar bij het team.

Ferrari zal het nooit toegeven, maar er zal weleens worden gedacht ‘wat hebben we gedaan?’, gezien hoe goed Sainz het doet, maar ook in vergelijking met de problemen die Lewis Hamilton heeft.

In Suzuka leek Hamilton vaak een neerslachtige man, in conflict met het team. Er was constant verwarring over het feit dat hij zoveel tijd verloor en er was onenigheid over de strategie. Dat resulteerde in een finish op P9, zijn op één na slechtste van het jaar, afgezien van zijn DNF in Australië.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS