Formule 1

Carlos Sainz' geheime wapen in 2025-gesprekken te midden van Audi, Mercedes-geruchten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 05:07

De vader van Carlos Sainz zou weleens het geheime wapen van de Ferrari-ster kunnen zijn in de onderhandelingen over een stoeltje voor 2025, temidden van geruchten over een overstap naar Audi of Mercedes. Ondanks dat hij in februari te horen kreeg dat hij aan het einde van 2024 door Ferrari wordt geschrapt om plaats te maken voor Lewis Hamilton, heeft Sainz zijn beste seizoensstart ooit beleefd.

Carlos Sainz Ferrari F1


De Spanjaard eindigde op het podium in elk van de drie races die hij tot nu toe in 2024 heeft gereden en behaalde zijn derde overwinning in zijn carrière tijdens de Grand Prix van Australië vorige maand, waarmee Sainz de enige niet-Red Bull-coureur is die een race heeft gewonnen sinds het begin van vorig seizoen.

Sainz werd in verband gebracht met een overstap naar Sauber in de aanloop naar Audi's langverwachte F1-deelname in 2026, maar in verschillende artikelen uit Italië werd vorige week beweerd dat Sainz op het punt staat om een deal te sluiten met Mercedes voor volgend seizoen in wat een directe stoelruil met Hamilton zou zijn.

In een column voor Motorsport gelooft Trevor Carlin - die Sainz in 2012 uitbracht in de Britse Formule 3 en de Formula 3 Euro Series - dat de 29-jarige coureur in de juiste auto wereldkampioen kan worden.

En hij denkt dat de huidige vorm van Sainz hem in staat zou kunnen stellen 'het praten over te laten' aan zijn vader, één van de meest gevierde namen in de autosportgeschiedenis die begin jaren negentig twee wereldtitels in het rallykampioenschap won.

Carlin schreef: "Waarom lijken zoveel mensen hem te onderschatten? Ik snap het niet. Toen hij in 2012 als Formule 3-coureur bij Carlin kwam, was hij pas zeventien en droeg hij op zijn tienerschouders het zware gewicht van de verwachtingen die alle coureurs bij Red Bull hebben. Het feit dat zijn vader een motorsportlegende was en is - een tweevoudig wereldkampioen rally - legde onvermijdelijk extra druk op hem, vooral in hun geboorteland Spanje, waar sportfans even hartstochtelijk als meedogenloos kunnen zijn. Erger nog, hij moest met dit alles omgaan ondanks het feit dat hij niet het ervaringsniveau had waarop de vorige Red Bull-coureurs konden terugvallen. Toch toonde hij opmerkelijke moed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS