Formule 1

Charles Leclerc niet blij met positie achter Carlos Sainz: "Mijn beurt om te reageren"

Uitgegeven door Bart • 5 april 2024 13:12

Ferrari deed in Australië uitstekende zaken met een 1-2. Carlos Sainz won in Melbourne en zag Charles Leclerc op de tweede positie finishen. Iedereen tevreden zou je zeggen, maar de Monegask wil juist zijn eigen teamgenoot verslaan. Zeker nu Ferrari voor hem heeft gekozen en afscheid van de Spanjaard neemt om plaats te maken voor Lewis Hamilton.

Leclerc Sainz


"Ik zou liegen als ik zeg dat ik tevreden ben", zei Leclerc in Japan tegenover de Corriere dello Sport. "Overwinningen zijn belangrijk, maar aan het einde van het seizoen zijn de punten een stuk belangrijker. Carlos doet het geweldig, nu is het mijn beurt om te reageren en zelf te winnen. Misschien kan dat hier in Japan al. Ik ga er in ieder geval alles aan doen."

"In de Formule 1 vergeet je alles snel en concentreer je veel op de laatst gereden race. Maar als je naar mijn laatste 8 of 9 races kijkt, heb ik een goed niveau gehaald. Alleen tijdens die races was het onmogelijk om te winnen. Het is aan mij om er klaar voor te zijn als de kans zich aandient. In Singapore 2023 en Australië twee weken geleden was ik er niet klaar voor, maar ik blijf pushen. We hebben een stabiele en voorspelbare auto. Als de updates komen zijn we hopelijk in staat om constant voor de overwinning mee te strijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS