Formule 1

Christian Horner deelt klap uit aan Mercedes over ambitieuze coureursplannen: "Verstappen blijft 100 procent"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2024 05:09

Christian Horner heeft geen blad voor de mond genomen toen hem werd gevraagd of Max Verstappen volgend seizoen een Red Bull-coureur zou zijn en zei dat die kans '100 procent' was.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Tussen de interne strubbelingen bij Red Bull, door sommigen omschreven als een machtsstrijd, en Lewis Hamilton die een lege cockpit achterlaat bij Mercedes voor 2025, heeft Verstappen dit jaar de krantenkoppen gehaald in het silly season.

Hoewel hij een langlopend contract heeft bij Red Bull, dat loopt tot het einde van het seizoen 2028, wordt de coureur publiekelijk het hof gemaakt door Toto Wolff, die hem 'graag' voor de Silver Arrows zou zien racen. Zo graag zelfs dat Auto Motor und Sport meldt dat Mercedes al een salaris- en bonuspakket heeft goedgekeurd om Verstappen naar Brackley te lokken.

Hamilton tekende afgelopen augustus voor ongeveer 50 miljoen pond per seizoen, maar Verstappen's Red Bull deal is 'slechts' 40 miljoen pond plus bonussen waard. AMuS beweert dat Mercedes klaar is om de drievoudig wereldkampioen een groot aanbod te doen.

Horner heeft echter koud water gegoten over de ambities van Mercedes door Sky Deutschland te vertellen dat Verstappen volgend seizoen ‘100 procent’ een Red Bull-coureur is.

Maar niet alles is verloren voor Mercedes en Wolff, want Verstappen heeft zelf toegegeven dat niets ‘honderd procent' is. Toen hij in maart werd gevraagd naar zijn toekomst bij Red Bull en of hij zijn contract zou uitdienen, antwoordde hij: "Je weet nooit wat er in het leven gebeurt, wat er op je afkomt, wat er om je heen gebeurt of wat je zou kunnen beïnvloeden. Je kunt nooit honderd procent zeggen dat het zo zal gaan en dat is de manier waarop ik mijn leven benader. Maar ik ben heel ontspannen en heel gelukkig bij het team en de prestaties zijn er, dus er is geen reden om te vertrekken."

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Horner zich moet uitspreken over de geruchten rond Verstappen. In maart zei hij al dat hij 'zeker' weet dat de drievoudig wereldkampioen F1 zijn contract zal uitdienen. "Ik weet zeker dat hij dat zal doen", zei Horner. "Hij heeft een geweldig team om zich heen, hij heeft veel vertrouwen in dat team en we hebben samen ontzettend veel bereikt. Hij heeft zich gecommitteerd aan een overeenkomst tot 2028 en vanuit het team, vanuit Max' kant, zijn we vastbesloten om voort te bouwen op het succes dat we al hebben bereikt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS