Formule 1

Christian Horner reageert op de problemen van Daniel Ricciardo terwijl de druk bij Red Bull toeneemt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2024 05:02

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft lDaniel Ricciardo opgeroepen ‘terug te vechten' nadat een teleurstellende start van het seizoen zijn toekomst in geveer heeft gebracht.

Daniel Ricciardo RB F1


Ricciardo heeft geen geheim gemaakt van zijn wens om terug te keren bij het seniorenteam van Red Bull sinds hij afgelopen zomer een plaats op de grid heroverde, maar zag zijn vooruitgang halverwege 2023 verstoord worden door een gebroken hand die hij opliep bij een crash tijdens de Grand Prix van Nederland.

Ondanks dat Liam Lawson indruk maakte tijdens zijn afwezigheid, werd Ricciardo behouden door het nieuwe RB-team voor 2024, maar kende het een moeilijke eerste vier races.

Terwijl Tsunoda bezig is aan drie opeenvolgende Q3-noteringen en punten scoorde in de laatste twee races in Australië en Japan, is Ricciardo er tot nu toe niet in geslaagd om hoger dan twaalfde te eindigen dit seizoen.

Ondanks het feit dat Ricciardo tijdens de kwalificatie een betere snelheid liet zien, bereikte hij afgelopen weekend op Suzuka een nieuw dieptepunt toen hij in de openingsronde uitviel na een botsing met de Williams van Alex Albon.

Suggesties dat Ricciardo's stoeltje direct in gevaar is, zijn voorbarig. De Australiër krijgt volgend weekend tijdens de Grand Prix van China een nieuw chassis in een wanhopige poging om zijn seizoen weer op de rails te krijgen.

Volgens Motorsport-Total zei Horner: "Daniel is een grote jongen en loopt al een lange tijd mee. Hij weet hoe de dingen werken. Hij heeft gewoon een goed resultaat nodig en dan zal de glimlach terugkeren. Ik weet zeker dat hij terug zal vechten. We zijn pas bij race vier."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS