Circuitrijden: hoe verzeker je een raceauto?

Wil je met je eigen auto of met een echte F1 auto op een circuit rijden? Dan ben je met een ‘gewone’ autoverzekering niet verzekerd. Schade door racewedstrijden en spelelementen wordt namelijk door alle autoverzekeraars uitgesloten. Logisch ook, want de kans op schade is hierbij een stuk groter dan tijdens een normaal ritje op de snelweg. Gelukkig zijn er verschillende verzekeringen waarmee je wél verzekerd het circuit op kunt.

Circuitverzekeringen
Circuitverzekeringen.nl biedt verschillende verzekeringen op het gebied van racen. Zo kun je hier een raceverzekering, trackdayverzekering of aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ook kun je je verzekeren voor een tocht op een van de meest uitdagende circuits in de wereld: de Nürburgring Nordschleife. Dit ruim 20 kilometer lange circuit werd tot 1976 gebruikt voor Grand Prix-wedstrijden. Om veiligheidsredenen was 1976 het laatste jaar. Dit was het jaar waarin Niki Lauda bijna levend verbrandde na zijn crash op de Nordschleife. Erg gevaarlijk dus, rijden op dit circuit. Je kunt tijdens de Touristenfahrten met je eigen auto het circuit op – mits je hiervoor verzekerd bent en je je aan de vastgestelde verkeersregels houdt.

Rialto Verzekeringen
Je kunt je raceauto ook verzekeren bij Rialto. Dit is een verzekeraar die zich richt op verkeersrisico’s die voor ‘gewone’ autoverzekeraars te groot zijn. De acceptatienormen zijn bij Rialto een stuk ruimer, waardoor hier mensen – en bedrijven – terechtkunnen die nergens anders een verzekering kunnen afsluiten. Let wel op: ook Rialto heeft geen acceptatieplicht. Bovendien kan de premie hier erg hoog uitvallen, doordat het risico op autoschade met een raceauto zo groot is.

Gullwing Racing Insurance
Ook Gullwing Racing Insurance biedt speciale (auto)verzekeringen voor snelheidsduivels. Bij deze verzekeringsmaatschappij kun je – naast een trackdayverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering – een persoonlijke ongevallenverzekering afsluiten. Want als coureur loop je nou eenmaal meer kans op een ongeval dan de gemiddelde mens. Bij veel ongevallenverzekeringen zijn gevaarlijke sporten uitgesloten. Gullwing Racing Insurance dekt dit risico wel. Bij deze verzekering kan gekozen worden voor een uitkering bij medische kosten, inkomensverlies, blijvende invaliditeit en overlijden. Ook kan deze dekking worden uitgebreid met vergoeding van repatriëring. Welke verzekering je ook kiest: zorg ervoor dat je verzekerd het circuit opgaat.

Loading