Column Carlo van Dam: Nog 2 te gaan…

[photo1]Ook mijn seizoen loopt tegen het eind. Met nog 2 races te gaan zal er een beslissing gaan vallen om de titelstrijd in de beide kampioenschappen waar ik aan deelneem. Op 5/6 oktober zal de laatste ronde van het Italiaans Kampioenschap worden verreden in het Zuid-Italiaanse Lecce. Momenteel sta ik 2e in de tussenstand met 3 punten achterstand. Vervolgens zal 3 weken later de beslissing vallen voor het Wereld Kampioenschap Formule Super A, eveneens op het circuit van Lecce. In het WK ben ik opgeklommen naar een 4e plaats in de tussenstand en maak nog steeds kans op de titel.

De 4e ronde van het WK werd verreden op het circuit van Salbris in Frankrijk. Een circuit wat mij heel goed ligt. Ook deze keer ging het weer heel goed. Ik had een teleurstellende kwalificatie (9e startpositie voor beide finales) want ik werd in een van de kwalificatie series door een ander van de baan getikt. Maar tijdens de 1e finale ging het super! Tijdens de race kon ik veel plaatsen goedmaken om uiteindelijk als 2e te finishen en liet ook nog even de snelste raceronde noteren. In de 2e finale had ik iets meer problemen met de wegligging van het chassis, maar werd toch nog mooi 4e.

[photo2]Na mijn laatste race, de WK in Lecce, ga ik gelijk door naar Sardinië. Daar is namelijk een trainingskamp georganiseerd door RenaultF1 voor het Driver Development Program. Daar zal ik, samen met de andere coureurs van het programma, weer veel verschillende activiteiten gaan doen. Het zal een leuke, maar zware week worden!

Naast alle race-activiteiten werd ik ook nog door Jarno Trulli uitgenodigd om naar de GP van België te komen. Een fantastisch weekend! Het is een geweldig gezicht als je die wagens door eau-rouge ziet gaan! Ik werd rondgeleid door de RenaultF1 pitbox en heb even gepraat met Jarno. De race heb ik gevolgd in de pitbox. Tijdens de pitstops ben ik even naar voren gelopen, maar voor dat je het weet geeft ie gas en is ie weer vertrokken…
Jammer genoeg viel Jarno uit.

Carlo van Dam