Commotie over voorvleugels

[photo1]De Formule 1 staat weer op zijn achterste poten nadat in Bahrein te zien was dat de voorvleugel van Ferrari bewoog, iets wat verboden is in de Formule 1. Meteen na de race lieten alle teams, uitgezonderd Red-Bull en Scuderia Toro Rosso, weten protest aan te tekenen. Het probleem lijkt echter groter te zijn, de FIA neemt dat er naast Ferrari twee teams zijn die ook met flexibele voorvleugels reden.

De FIA heeft de zaak in onderzoek, volgens geruchten zou het naast Ferrari om McLaren en BMW Sauber gaan. Overigens meldt de FIA dat geen enkel team tot nu toe officieel protest heeft aangetekend. De FIA houdt tevens een slag om de arm, mogelijk voldoen de vermeende flexibele voorvleugel toch aan de eisen omdat de er enige ruimte is voor speling (5 mm).

Volgens de reglementen mogen vleugels niet flexibel zijn, dit zou namelijk voordeel op kunnen leveren. Vooral in de bochten zou een Formule 1 auto door een flexibele voorvleugel extra downforce hebben terwijl het op het rechte stuk geen snelheid inboet.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading