Consortium Karthikeyan praat met Super Aguri

[photo1]Een consortium van bedrijven achter de Indische coureur Narain Karthikeyan is gesprek met Super Aguri F1. Het consortium bestaat in ieder geval uit de Spice Group, mogelijk is ook Tata bij de deal betrokken.

De Spice Group is momenteel al sponsor van het Indische A1GP team. In 2005 reed Karthikeyan 19 Grand-Prix voor het toenmalige Jordan. De afgelopen jaren was de Indiër actief als testcoureur bij Williams en A1GP coureur voor India.

Karthikeyan heeft er nooit een geheim van gemaakt graag te willen terug keren als racecoureur in de Formule 1. Het consortium van bedrijven achter de Indiër beschikt over enkele miljoenen Euro’s, geld dat Super Aguri F1 maar al te goed kan gebruiken.

Honda, dat de motorleverancier en belangrijkste partner is van Super Aguri, liet begin deze week nog weten Takuma Sato en Anthony Davidson als de beste line-up voor het team te beschouwen. Karthikeyan liet weten dat het klopt dat hij gesprekken voert met Super Aguri F1.

Mogelijk wil het consortium zelfs een deel van de aandelen en schuld van Super Aguri F1 overnemen als Karthikeyan wordt aangesteld als coureur. Dat er wat speelt bij Super Aguri F1 is al langer duidelijk, het team heeft haar coureurs voor volgend jaar nog altijd niet officieel bevestigd. Daarnaast heeft het team ook nog geen presentatiedatum bekend gemaakt.

Loading