Formule 1

Contractverlenging voor Pierre Gasly in zicht? “Er hebben veel positieve veranderingen plaatsgevonden"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 april 2024 04:10

Alpine heeft een uiterst lastige seizoensstart in 2024. De auto blijkt niet competitief genoeg ten opzichte van de concurrentie en daarom zijn er nog geen punten verzameld. Nul punten in drie verreden Grands Prix is een slecht resultaat, wat bovendien de geruchtenmolen op gang bracht. Hangt er een overname door Andretti in de lucht? Zien de Fransen het gewoon niet meer zitten? En met welke rijders gaan ze de toekomst in? Zowel het contract van Pierre Gasly als die van Esteban Ocon komt aan zijn einde van dit seizoen. Uiteraard zullen beiden alle opties die de markt biedt evalueren, maar het Franse team zou een belangrijke kaart kunnen uitspelen: ze zijn een fabrikant. Sterker nog, Alpine maakt zijn krachtbron zelf en dit zou hem een voordeel kunnen opleveren met het oog op de wijziging van de regelgeving in 2026.

Pierre_Gasly_Alpine portretPierre Gasly

Geen grenzen
“Er zijn geen grenzen als je een fabrikant bent”, benadrukte Pierre Gasly. “Je kunt je grenzen stellen, ontwikkelen en investeren zoveel je wilt. Bij Alpine zie ik het voordeel van het feit dat ik met een fabrikant te maken heb. De financiering is niet het probleem. Om deze reden geloof ik dat ervoor onszelf geen redenen en grenzen zijn voor de manier waarop we de toekomst tegemoet zullen treden."




Prestaties zijn bepalend
Hoewel Gasly dit pluspunt in Alpine in het achterhoofd houdt, zal zijn contractverlenging sterk afhangen van de prestaties van de Alpine. Het Franse team heeft al een updatepakket op zijn planning staan, om te proberen de A524 sneller te krijgen. Wat zeker is, is dat het gebrek aan stabiliteit in het management en de vele problemen buiten de baan, het dagelijkse werk van het Enstone-team behoorlijk zouden kunnen bemoeilijken. Achteraan van het veld racen zou schadelijk kunnen zijn voor de carričres van beide coureurs. Gasly is zich hiervan bewust, maar heeft desondanks ook veel vertrouwen in het team.

Problemen identificeren en oplossen
“Ik denk dat het belangrijkste is om te begrijpen wat we doen. In 2026 zal er een grote verandering in de regelgeving plaatsvinden die een uitdaging zal vormen voor alle teams. Dit betreft zowel de motor als de auto. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat we doen. Het is belangrijk om problemen te kunnen identificeren en oplossingen te creëren. Helaas is de auto niet goed geboren. Het is niet anders ", aldus Pierre Gasly, die vervolgde: “Er hebben veel positieve veranderingen plaatsgevonden. Ik zie ze in de manier waarop we de hele klus hebben aangepakt, in de aandacht voor detail en in de mentaliteit binnen het team. Helaas vertalen ze zich niet meteen in resultaten en klinkende prestaties. Niemand wil in een niet-competitieve autorijden. Uiteindelijk is dat wat ik wil. Maar ik geloof ook dat dit mogelijk is met het huidige team. Daarom moeten we oplossingen en manieren vinden om dit te doen."

Het blijft dus werken en hopen op betere tijden. Een schrale troost is dat Alpine niet het enige team op de F1-grid is, dat moeite heeft om zijn auto te begrijpen en onder de knie te krijgen. Helaas, Formule 1 is een moeilijk spelletje…

Foto's: Alpine F1 Team

Pierre Gasly F1 Alpine Melbourne actie




Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS