Coronel geen derde coureur

[photo1]Minardi verklaarde vanavond tegenover F1News.nl dat men niet blij is met de manier waarop Tom Coronel met de Nederlandse pers heeft gepraat. Coronel verklaarde gisteren dat hij de derde coureur bij Minardi zal worden, volgens de Italiaanse Formule 1 renstal is hier niets van waar.

“Het klopt dat Tom Coronel dit jaar een keer in de Minardi PS04B mag testen, de plek en het tijdstip worden door het team bepaald”, aldus woordvoerder Graham Jones. “Wij laten Coronel testen omdat een van onze sponsoren dit graag wil, wij doen dit uit respect voor de sponsor. Tom Coronel is geen derde coureur, geen testcoureur, en ook geen reservecoureur voor Minardi.”

Zoals het er nu uitziet zien we Tom Coronel dus niet tijdens de Grand-Prix in actie. Coronel zal slechts eenmalig enkele rondjes mogen draaien. Voor de testsessies op vrijdag tijdens de Grand-Prix weekenden is Minardi met verschillende coureurs in gesprek. Gisteren sprak Paul Stoddart wel met Tom Coronel en Wilux directeur Ruud Wildschut. Volgens Minardi ging het bij deze gesprekken voornamelijk over sponsoring, dat was ook de redenen waarom Stoddart persoonlijk naar Rotterdam kwam.

“Tom Coronel moet een beetje op zijn uitspraken letten”, aldus Jones. “De contacten met het team zijn nog erg pril, hij zal toch beter moet weten als hij iets bij Minardi wil bereiken.”

Loading