Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Coronel trekt paniekactie Hamilton in twijfel: "Daar raak je hem"

Lewis Hamilton rijdt al enkele jaren wat radeloos rond, maar tijdens de sprintrace in China kwam de oude flair van de zevenvoudig wereldkampioen weer even aan het licht. Toch mocht het niet baten, want een ijzersterke Max Verstappen reed hem uiteindelijk alsnog voorbij. Tom Coronel en Ruud Dimmers verbaasden zich echter ergens anders over en delen dat in de podcast van RacingNews365.

Hamilton China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen van Lewis Hamilton begon als een nachtmerrie en tot dusver lijkt het licht aan het einde van de tunnel nog altijd ver weg. De zevenvoudig wereldkampioen voelt zich zelden comfortabel achter het stuur van zijn Mercedes-bolide en dat eist zijn tol tijdens de races. Toch leek het tijdens de sprintrace even alsof de oude Hamilton weer boven kwam drijven, want hij reed voor het eerst in tijden weer aan de leiding van een race. Lang duurde dat echter niet, want Max Verstappen had maar een paar ronden nodig om zijn voormalige rivaal in te halen.

Toch was het een vrij opvallende inhaalactie, al had dat niets met Verstappen te maken. De Nederlander had er namelijk weinig moeite mee om de aansluiting met Hamilton te vinden en het werd op de boordradio wel duidelijk dat de Brit de bui al voelde hangen. Hamilton had na de akkefietjes van de afgelopen jaren nog wel een appeltje te schillen met Verstappen, maar zoals Formule 1-kenner Ruud Dimmers al benadrukte in de RacingNews365 F1-podcast: "Hij zette de dubbele klapdeur gewoon wagenwijd open!"

Het gebrek aan verdediging zag er wat gek uit, vooral gezien de geschiedenis tussen de beide heren, maar Tom Coronel denkt wel te weten wat Hamilton precies voor ogen had met zijn enigszins opvallende plan van aanpak. In zijn ogen was het niet meer dan een kwestie van schadebeperking, vooral omdat hij voor het eerst in tijden weer op koers voor een podium lag. "Nou, misschien is hij wel van zijn gas afgegaan omdat hij zelf zo min mogelijk wilde verliezen. Hij wilde natuurlijk gewoon een podium pakken en uiteindelijk werd hij daardoor wel gewoon tweede."

Dimmers kan, ondanks de teleurstelling na het gebrekkige verdedigen van de zevenvoudig wereldkampioen, wel begrijpen waarom Hamilton juist voor deze aanpak koos. Volgens de F1-kenner heeft het namelijk allemaal te maken met de huidige vormgeving van de Formule 1. "Dat is wel gewoon het hele moderne racen, want hoeveel coureurs zie je tegenwoordig nog verdedigen? Dat gaat ook bijna niet met deze auto's, met de DRS en alles. Hamilton was gewoon echt een stoptrein ten opzichte van Verstappen, die als intercity voorbij kwam."

Verschillende afstelling of excuses?

Hamilton leek het verdedigen volledig verleerd te zijn tijdens de sprintrace in China, maar volgens Coronel gaat het nog verder dan dat. Hij heeft het de laatste weken namelijk regelmatig over het feit dat hij met een andere afstelling rondrijdt, maar daar wil Coronel niets van horen. "Ik noem dat echt een paniekactie. Niet met verstand, maar gewoon een beetje gokken. Maar gokken doe je in het casino en niet op een racebaan, al helemaal niet met zoveel ingenieurs en mensen om je heen."

Dimmers vond het verhaal van Nico Rosberg, de voormalig teamgenoot van Hamilton, daarom ineens een stuk interessanter. "Het was wel een leuk gevecht want Nico Rosberg, die de bokshandschoenen aantrok en zijn voormalig rivaal en teamgenoot even met de grond gelijk maakte en zei dat de fout die Hamilton tijdens de kwalificatie maakte zevenvoudig wereldkampioen onwaardig was. Wat de kwalificatie betreft heeft George Russell namelijk vier van de vijf keer beter gescoord, maar iedere keer als hij beter was, kwam Hamilton met een excuus. Dat de set-up aangepast zou zijn of weet ik veel wat, maar Rosberg heeft er met Russell over gesproken en die wist van niks."

Volgens Dimmers kan het haast niet anders dat Hamilton het niet meer in zich heeft om nog serieuze prestaties te leveren. "Dat hele verhaal van Hamilton is gewoon een broodje aap-verhaal. Het lijkt er gewoon op dat zijn boek vol excuses weer open ligt. Als hij vooraan rijdt of ruikt dat hij kan winnen komt er gewoon een extra halve seconde vrij bij hem, maar als hij aan plek tien, elf of twaalf denkt, of hooguit een magere achtste plek, komt zijn motivatie niet verder dan 'Wat kan mij het nou jeuken?'. Die uitstraling heeft hij gewoon." Ook Coronel sluit zich aan bij dat idee. "Dat is ook waar je hem raakt, want die motivatie heeft hij niet meer. Hij is gewoon leeg, er zit geen energie meer in."

Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na sensationele zege Norris in Miami