Cosworth vol vertrouwen

[photo1]De Amerikaanse motorenbouwer Cosworth is vol vertrouwen over het nieuwe Formule 1 seizoen. De motorenleverancier van Red-Bull en Minardi zal beide teams dit seizoen voorzien van een motor die ongeveer 900 paardenkrachten sterk zal zijn.

Dit betekent dat de nieuwe Cosworth motor bijna 60 paardenkrachten meer zal hebben dan de motor van vorig jaar. Voor Minardi zal de vooruitgang nog groter zijn omdat zij vorig jaar met een oudere Cosworth motor reden. Met de nieuwe motor beschikken Red-Bull en Minardi over één van de sterkste motoren van de Formule 1. Naar schatting hebben BMW, Honda, en Ferrari de sterkste motoren die ongeveer 940 paardenkrachten zullen hebben.

De nieuwe Cosworth CR6 heeft een blokhoek van 90 graden en is al uitgebreid getest. Cosworth werkt inmiddels ook al aan de Formule 1 motor voor 2006. Deze V8 motor is op de testbanken in Amerika al enkele malen getest. De Amerikaanse motorenbouwers denken dat de 2006 motor uiteindelijk ongeveer 850 paardenkrachten sterk zal worden.

Minardi rijdt de eerste drie Grand-Prix overigens nog steeds met een oude Cosworth motor. Cosworth bouwt deze motoren niet meer dus zal Minardi zeer zuinig met het materiaal moeten omgaan. Het team en Cosworth hebben samen een elektronisch programma opgesteld waarbij onder andere het toerental en het vermogen is terug geschroefd. Op deze manier hoopt het Italiaanse team de eerste drie Grand-Prix te overbruggen. Red-Bull rijdt nu al met de nieuwe Cosworth motor.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading