Coulthard onder druk

[photo1]De druk op McLaren coureur David Coulthard neemt toe, na enkele slechte resultaten lijkt de Schot veel vertrouwen bij zijn team hebben verspeeld. McLaren overweegt momenteel om Coulthard in dienst van Kimi Raikkonen te laten rijden.

“Het wordt tijd dat Coulthard weer gaat presteren”, aldus managing director van McLaren Martin Whitmarsh. “De kwalificatie van Coulthard mag wel wat beter, hij moet ophouden met het spelen van spelletjes, hij moet gaan presteren.”

Afgelopen weekend kwalificeerde Coulthard zich als negende terwijl zijn teamgenoot de Pole-Position pakte. In de race spinde Coulthard vervolgens van de baan nadat Fernando Alonso hem een “brake-test” gaf.

“Coulthard moet voluit gaan in de kwalificatie, hij heeft slechts één ronde”, zo vervolgd Whitmarsh. “Hij moet vertrouwen hebben in de auto en zichzelf.”

Toch lijkt het contract met Coulthard opnieuw te worden verlengd, zijn verbintenis met McLaren loopt aan het einde van dit jaar af. Mercedes ziet de Schot echter graag blijven, toch is voor Coulthard een goede race op Magny-Cours meer dan welkom.