Coulthard over Renault en Ferrari

[photo1]David Coulthard is het met Flavio Briatore en Fernando Alonso eens, de Ferrari motor is krachtiger dan de Renault motor. De Red Bull coureur heeft tijdens de recente test op Monza voor gelet op de verschillen tussen Scuderia Toro Rosso (met Ferrari motor) en Red Bull ( met Renault motor).

“De Ferrari motor is krachtiger en heeft een vermogen dat beter over de motor is verdeeld”, aldus David Coulthard. “Dat is geen geheim, dat weten ze bij het Formule 1 – team van Renault ook. Hier wordt aan Renault F1 aan gewerkt.”

“Maar dit is niet de enige reden waarom Scuderia Toro Rosso de afgelopen Grand-Prix sneller is dan ons. Er zijn meer oorzaken, de motor is één verschil maar niet alles. Er zijn meer oorzaken zoals de banden en het afstellen van de auto.”

Ook Sebastian Vettel is het hiermee eens, volgens de Duitser is Scuderia Toro Rosso vooral snel door de manier waarop de auto wordt afgesteld.

Volgens de laatste geruchten zou Red Bull maar al te graag de Ferrari motor van Toro Rosso overnemen. Toro Rosso zou dan met Renault of Honda in zee kunnen gaan. Volgens geruchten is Honda wel bereid tot support als het team Takuma Sato aanneemt. Sato test later deze maande voor Toro Rosso.