Coulthard waarschuwt Red Bull

[photo1]David Coulthard heeft zijn team Red Bull laten weten dat er dit seizoen beter gepresteerd moet worden. De 35-jarige Schot vindt dat er dit seizoen regelmatig punten moeten worden gescoord.

Coulthard, inmiddels de oudste Formule 1 coureur, eindigde vorig seizoen op een teleurstellende 14e plek in het wereldkampioenschap Formule 1. Het Red Bull team eindigde als zevende bij de constructeurs.

“We moeten beter presteren, anders moeten er mensen verplaatst worden”, aldus Coulthard. “Maar als we nu niet een significante stap voorwaarts maken dan zal ik extreem verrast zijn.”

De nieuwe Red Bull bolide, de RB3, wordt aanstaande vrijdag in Barcelona gepresenteerd. De RB3 is de eerste Red Bull auto die door voormalig McLaren en Williams ontwerper Adrian Newey is ontwikkeld.

“Ik ben niet iemand die bepaalde doelen heeft”, aldus Adrian Newey. “Natuurlijk is het spannend omdat dit de eerste auto is voor Red Bull waar ik helemaal verantwoordelijk voor ben. Mijn motto is; werk zo hard als je kan en kijk dan waar het schip strandt.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading