F1 Nieuws

'Coureurs willen niet naar Red Bull, want je wordt daar vernietigd'

'Coureurs willen niet naar Red Bull, want je wordt daar vernietigd'

28 april - 21:00
50

Lando Norris heeft voor de complete chaos losbrak op de coureursmarkt zijn contract voor meerdere jaren verlengd bij McLaren. F1-analist Jolyon Palmer schrijft in zijn column voor Formula1.com dat dit een interessante keuze is geweest en hij legt uit waarom.

Lando Norris rijdt sinds 2019 bij McLaren en de Brit is van plan om dit de aankomende jaren ook nog te blijven doen. Hoelang zijn contract precies nog loopt, blijft onduidelijk, maar hij zal in ieder geval tot na 2025 bij de Britse renstal blijven rijden.

Waarom is Norris niet naar Red Bull Racing vertrokken?

Palmer, zelf voormalig F1-coureur, noemt dit een interessante keuze gegeven de onrust op de coureursmarkt op dit moment. ''Met open plaatsen bij zowel Red Bull als Mercedes zal de tijd leren of dat de slimste zet is, maar met de manier waarop McLaren zich momenteel verbetert, zijn er niet veel betere plaatsen om op korte termijn te zijn’’, schrijft de analist.

Palmer is niet verbaasd over de keuze van Norris om niet naar Red Bull Racing te vertrekken. ''Hoe verleidelijk een stoeltje bij Red Bull ook zou zijn, de manier waarop Pierre Gasly, Alexander Albon en Sergio Perez zijn vernietigd door Verstappen zou iedereen twee keer doen nadenken voordat ze zich aansluiten bij een team dat zo is gevormd rond een superstercoureur’’, aldus Palmer.