Craig Pollock verlaat BAR

Slechts een dag voor de onthulling van de BAR 004 is bekend geworden dat Craig Pollock het team verlaat, hij was manager van het team en zorgde er tevens voor dat Jacques Villeneuve het team niet verliet. Wie de vervanger is zal morgen bekend gemaakt worden.

Het zal waarschijnlijk niet in goede aarde vallen bij Villeneuve, want naar alle waaschijnlijkheid had Villeneuve bij McLaren kunnen rijden als Pollock het team eerder verlaten had.

Pollock zei: “Ik ben erg trots op de resultaten die ik met BAR behaald heb, ik denk dat de fundamenten gelegd zijn voor een succesvolle toekomst in de Formule 1. Maar ik denk dat het tijd is voor andere interessen.”

Er was enige tijd geleden al sprake dat Pollock uitgekocht zou worden door Honda, dat werd toen echter tegengehouden door eerste rijder en mede-oprichter Jacques Villeneuve.
Het is goed mogelijk dat Honda morgen aankondigd serieuse plannen te hebben om BAR over te nemen. Jos Verstappen testte in 1999 al in een bolide waarvan zowel motor als chassis door Honda ontworpen waren. Door de dood van Harvey Postletwaithe is dit project toen afgeblazen.
Zeker nu directe Japanse concurent Toyota zijn Formule 1 debuut maakt, is het voor Honda belangrijk te laten zien wie de sterkste op de Japanse markt is.

Het is niet bekend of het al lang vast stond dat Pollock BAR zou verlaten, het heeft er alle schijn van dat Pollock onder druk van Honda het team verlaten heeft.

Loading