Crisis British American Racing

[photo1]Enkele uren nadat Jacques Villeneuve het circuit van Barcelona boos verliet is duidelijk dat er bij British American Racing meer aan de hand is.

Teambaas David Richards kondigde na de Grand-Prix van Maleisië radicale veranderingen aan. Richards hield woord, zojuist heeft hij de hoofdontwerpers van British American Racing ontslagen. Malcolm Oastler en Andy Green verlaten het team per direct. Oastler werd voordat hij naar British American Racing vertrok gezien als een van de beste ontwerpers.

“Ik heb het grootste respect voor de mensen die dit team gemaakt hebben totdat wat het nu is” aldus David Richards. “De organistatie en de mensen hebben echter niet laten zien wat er van hen verwacht werd. Oastler en Green geven toe dat hun resultaten beneden maats waren, hun teleurstelling is erg groot. Toch wil ik ze bedanken voor het werk dat ze hebben verricht”.

“Ik wil een team met de beste mensen en een uitstekende organisatie. Zoals ik al eerder zei, British American Racing beschikt over zeer getalenteerde mensen. Wat ik nu doe is enkel de ruimte crëereren om deze de mensen ook een kans te geven”.

Ian Ross die ook deel uitmaakte van het managment heeft besloten British American Racing te verlaten.

Het team lijkt nu al kansloos voor de rest van het seizoen. Tevens heeft David Richards gisteren om de tafel gezeten met Honda, Richards zou niet te spreken zijn over de snelheid van de Japanse motoren.

Richards is echter nog niet klaar, 15% van het personeelsbestand kan uitkijken naar een andere baan. Na een onderzoek is Richards tot dit besluit gekomen.

Loading